Σταθερά εξελίσσονται οι εργασίες κατασκευής του εμβληματικού έργου της Μαρίνας Αγίας Νάπας, ενός έργου που προωθεί την ανάπτυξη και προβάλλει τη δυναμική της κυπριακής επιχειρηματικότητας και που με την ολοκλήρωσή του θα συμβάλει στην ανάδειξη του υψηλού τουριστικού προφίλ της Κύπρου. 

Η πρώτη φάση του έργου, που αφορά τα έργα υποδομής και ελλιμενισμού, πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της. Συγκεκριμένα, οι γεωτεχνικές εργασίες γύρω από το έργο και τη λεκάνη της μαρίνας - επιχωμάτωση και βυθοκόρηση - έχουν πλήρως ολοκληρωθεί, ενώ τα έργα στο νότιο κυματοθραύστη, ενός χιλιομέτρου, προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, με την εγκατάσταση των υπολοίπων προκατασκευασμένων τσιμεντένιων μονάδων να βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Η πρόοδος στις γεωτεχνικές εργασίες και τον κυματοθραύστη έχουν επιτρέψει στις κατασκευαστικές ομάδες να προχωρήσουν με το οδικό δίκτυο του έργου και η κατασκευή των βασικών κτιρίων, όπως του κυβερνητικού κτιρίου και του κτιρίου διεύθυνσης της μαρίνας, που επίσης περιλαμβάνονται στην πρώτη φάση, είναι ευδιάκριτη. Πρόοδος έχει σημειωθεί και στο κτίριο συντήρησης σκαφών, το οποίο θα παίξει βασικό ρόλο στη λειτουργία της μαρίνας. 

Όσον αφορά στα έργα της δεύτερης φάσης που αφορούν τις οικιστικές και εμπορικές κατασκευές, προχωρούν κανονικά, με την εμπορική περιοχή χώρων εστίασης και καταστημάτων να είναι εμφανής. Ο τσιμεντένιος τοίχος περιμετρικά του έργου έχει επεκταθεί στις πλατφόρμες οι οποίες θα υποστηρίξουν το Event Centre και το Yacht Club, διαμορφώνοντας τη δομή στο κέντρο της μαρίνας.

Παράλληλα, έχουν μπει τα θεμέλια για τον Ανατολικό Πύργο που θα επιτρέψουν την αρχή της κατασκευής του. Έχει πραγματοποιηθεί αυστηρός έλεγχος του υπεδάφους και των πασσάλων και η κατασκευαστική ομάδα έχει προβεί στους ίδιους ελέγχους για το Δυτικό Πύργο, του οποίου η θεμελίωση αρχίζει σύντομα. 

Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της M.M Makronisos Marina Ltd, κ. Σταύρος Καραμοντάνης, αναφερόμενος στην πρόοδο του μεγαλειώδους αυτού έργου: «Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της Μαρίνας Αγίας Νάπας ακολουθείται με αυστηρότητα και σύντομα το έργο θα αποτελέσει σημαντικό πόλο έλξης και ανάδειξης του ναυτικού τουρισμού στην Ανατολική Μεσόγειο. Ήδη έχει πωληθεί το 85% του Ανατολικού Πύργου. Η Μαρίνα Αγίας Νάπας, με τη λειτουργία της, θα αναβαθμίσει την Κύπρο ως προορισμό ποιοτικού τουρισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ενώ σήμερα το μεγαλειώδες αυτό έργο αποτελεί τη μεγαλύτερη ξένη επένδυση στη Κύπρο, με διεθνή φήμη και ενδιαφέρον από αγοραστές και επενδυτές από διάφορες χώρες».

Πηγή: Inbusinessnews