Σε διενέργεια ανοιχτού διαγωνισμού για εξεύρεση επενδυτή για την ανάπτυξη νέων εγκαταστάσεων εμπορευματικού σταθμού στο χώρο του αερολιμένα Λάρνακας προτίθεται να προβεί η Κυπριακή Δημοκρατία από κοινού με την εταιρεία Hermes, σύμφωνα με απαντητική της υπουργού συγκοινωνιών Βασιλικής Αναστασιάδου, μετά από σχετικό ερώτημα του βουλευτή των Οικολόγων Γιώργου Περδίκη.

Όπως αναφέρει στην απάντηση της η αρμόδια υπουργός τα σχετικά έγγραφα βρίσκονται ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας για νομοτεχνικό έλεγχο.

«Συναφώς, το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της Μελέτης και Κατασκευής των Νέων Εγκαταστάσεων θα εξαρτηθεί από την πορεία της διαδικασίας του διαγωνισμού και των διαβουλεύσεων ανάμεσα στα εμπλεκόμενα μέρη, με στόχο την κατασκευή ενός Εμπορευματικού Σταθμού που να μπορεί να εξυπηρετεί όλες τις απαιτούμενες δραστηριότητες που συνδέονται με τη μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση εμπορευμάτων», αναφέρεται στην επιστολή.

Η κ. Αναστασιάδου σημειώνει παράλληλα πως με βάση τις πρόνοιες της Συμφωνίας Παραχώρησης η ανάπτυξη νέων εγκαταστάσεων Εμπορευματικού Σταθμού στον χώρο του Αερολιμένα Λάρνακας θα πραγματοποιηθεί εάν απαιτηθεί από τις ανάγκες της αγοράς (υπό την προϋπόθεση εξεύρεσης χρηματοδότησης από τρίτο μέρος) και συνεπώς η ανέγερση νέων εγκαταστάσεων δεν αποτελεί συμβατική υποχρέωση του Επενδυτή.

Πηγή: Philenews/Insider