Η πλειοδοσία θα γίνει στις 23 Οκτωβρίου

Η πρώτη διαδικτυακή δημοπρασία της BidX1 θα πραγματοποιηθεί στις 23 Οκτωβρίου και η εγγραφή έχει ξεκινήσει για όσους επιθυμούν να υποβάλουν προσφορές σε ακίνητα. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να περάσουν τη διαδικασία στην πλατφόρμα, παρέχοντας στοιχεία ταυτότητας και απόδειξη διεύθυνσης, και να καταβάλουν μια προκαταβολή με βάση την επιφυλασσόμενη τιμή του ακινήτου, η οποία θα κρατηθεί μόνο εάν ο πλειοδότης είναι ο επιτυχών αγοραστής τη μέρα της δημοπρασίας. Στους μη επιτυχόντες πλειοδότες η προκαταβολή επιστρέφεται πλήρως.

Η βραβευμένη proptech εταιρεία BidX1, λάνσαρε πρόσφατα τις δραστηριότητές της στην Κύπρο εισάγοντας μια νέα και καινοτόμο μέθοδο αγοραπωλησίας ακινήτων μέσω της ιδιόκτητης πλατφόρμας της, προσφέροντας πλήρη διαφάνεια, αποτελεσματικότητα, αξιοπιστία και προσβασιμότητα.

Όλα τα έγγραφα των ακινήτων είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της BidX1. Η ομάδα της BidX1 αποτελείται από κορυφαίους επαγγελματίες με εμπειρία στον χώρο των εμπορικών και οικιστικών ακινήτων και εις βάθος γνώση του τομέα των ακινήτων στην Κύπρο, που βρίσκονται στη διάθεση των ενδιαφερομένων για οποιεσδήποτε διευκρινήσεις ή για τη διοργάνωση ανοικτών επισκέψεων στα ακίνητα. Η πλατφόρμα είναι προσβάσιμη διαδικτυακά από οποιαδήποτε συσκευή οπουδήποτε στον κόσμο, και προσφέρει την ευκαιρία στον αγοραστή να εγγραφεί και να πλειοδοτήσει από όπου κι αν βρίσκεται.

Ο Κρίτωνας Ονησιφόρου, Προϊστάμενος Σύμβουλος της BidX1 στην Κύπρο, ανάφερε ότι ο κατάλογος της πρώτης δημοπρασίας περιλαμβάνει ένα συνδυασμό οικιστικών και εμπορικών ακινήτων, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων επενδυτικών ευκαιριών με άμεσο εισόδημα για τους αγοραστές. 

«Οι 62 παρτίδες ακινήτων, που βρίσκονται στο κέντρο και στα προάστια της Πάφου, Λευκωσίας, Λάρνακας και Λεμεσού, περιλαμβάνουν διαμερίσματα, εξοχικές κατοικίες, καταστήματα, γραφεία και εμπορικά ακίνητα, καθώς και οικιστικά,, και εμπορικά οικόπεδα που κυμαίνονται από 30.000 έως και 1.600.000 ευρώ. Ο κατάλογος περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες ακινήτων από ιδιωτικές κατοικίες μέχρι εμπορικά ακίνητα υψηλής αξίας. Το ευρύ φάσμα παρουσιάζει ευκαιρίες για επένδυση με άμεσο εισόδημα από οικιστικά ακίνητα και οικόπεδα με δυνατότητες ανάπτυξης», εξήγησε ο κ. Ονησιφόρου.

Σημειώνεται πως αντίθετα με τη διαδικασία ιδιωτικής συμφωνίας, η πώληση των ακινήτων δεν υπόκειται σε «συμφωνία», «χρηματοδότηση» ή «επιθεώρηση». Όταν ένα ακίνητο πωληθεί μέσω της πλατφόρμας, διαμορφώνεται ένα νομικό δεσμευτικό συμβόλαιο με βάση το οποίο ο επιτυχών πλειοδότης είναι νομικά δεσμευμένος να ολοκληρώσει την αγορά εντός έξι με επτά εβδομάδων (η εντός του χρονικού περιθωρίου που αναφέρει το συμβόλαιο). H ακριβής μέρα ολοκλήρωσης της πώλησης για κάθε ακίνητο αναγράφεται στο Αγοραπωλητήριο Έγγραφο, το οποίο είναι διαθέσιμο στα νομικά έγγραφα του κάθε ακινήτου.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://bidx1.com/ ή επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 22 000380 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Σχετικά με την BidX1: 

Η BidX1 είναι μια διεθνής βραβευμένη εταιρεία διαδικτυακής αγοραπωλησίας ακινήτων, που αξιοποιεί την τεχνολογία για να βελτιώσει την εμπειρία αγοράς και πώλησης ακινήτων. Η εταιρεία έχει αναπτύξει μία εξειδικευμένη, καινοτόμα, ψηφιακή πλατφόρμα που επιτρέπει στον χρήστη να αγοράσει ή να πουλήσει ακίνητα διαδικτυακά, από οπουδήποτε στον κόσμο, σε οποιαδήποτε συσκευή, αποτελεσματικά και με ασφάλεια, μέσω της διαδικασίας της πλειοδοσίας. Η πρώτη νομικά δεσμευτική ψηφιακή πώληση της BidX1 πραγματοποιήθηκε το 2015 στην Ιρλανδία, και σήμερα η εταιρεία έχει αναπτυχθεί και επεκταθεί σε άλλες αγορές. Το τοπικό γραφείο της BidX1 στην Κύπρο βρίσκεται στη Λευκωσία και παρέχει υπηρεσίες σε όλη τη χώρα. Η BidX1 έχει ως στόχο να φέρει την επανάσταση στον τοπικό τομέα ακινήτων, παρέχοντας ασυναγώνιστη προσβασιμότητα και ευκολία χρήσης μέσω της βραβευμένης ψηφιακής πλατφόρμας της που χαρακτηρίζεται από αξιοπιστία και διαφάνεια.