Δεν αλλάζουν στο παρόν στάδιο οι σχεδιασμοί για την ολοκλήρωση του εμπορικού κέντρου Metropolis Mall στη Λάρνακα, παρά την παύση των εργασιών στο εργοτάξιο λόγω των διαταγμάτων που εξέδωσε η κυβέρνηση.

Πηγές από την ιδιοκτήτρια εταιρεία Acsion αναφέρουν στο Insider, ότι οι εργασίες ανέγερσης έχουν σταματήσει λόγω του lockdown για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ωστόσο τα στελέχη της εταιρείας, αναμένουν πως οι εργασίες θα επανέλθουν  εντός Μαϊού.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν επίσης ότι η εταιρεία έχει προχωρήσει σε επαναξιολόγηση του χρονοδιαγράμματος για την ολοκλήρωση του πολυαναμενόμενου εμπορικού κέντρου, λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα που προσθέτει η πανδημία, τονίζοντας ότι ο στόχος να παραδοθεί το έργο πριν το τέλος του 2020, παραμένει.
Παρόλα αυτά, η εταιρεία επισημαίνει ότι το τοπίο θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες εβδομάδες και όλα θα εξαρτηθούν από το πότε θα αρθούν τα περιοριστικά μέτρα.

Όσον αφορά τις συμφωνίες που έχει ήδη κλείσει το εμπορικό κέντρο μαζί με τα καταστήματα που θα λειτουργήσουν στο Metropolis Mall, δεν προκύπτει κάποια αλλαγή. Τον περασμένο Δεκέμβριο, μετά το τέλος της πρώτης φάσης των κατασκευαστικών έργων, είχε γίνει γνωστό ότι οι πρώτοι «ένοικοι» υπέγραψαν σχετικές συμφωνίες. Έκτοτε, τα έργα προχώρησαν μέχρι και την παύση των εργοταξίων λόγω του κορωνοϊού. Για την ιστορία μεταξύ των καταστημάτων που υπέγραψαν είναι οι υπεραγορές Αλφαμέγα, ο όμιλος Συμεωνίδης (Marks & Spencer, Costa Coffee), όμιλος Mallouppas & Papacostas (Stradivarius, Mango, Intimissimi, Calzedonia, Tezenis), X. A. Παπαέλληνας (Beauty Line, Holland & Barrett) και Κώστας Παπαέλληνας (Mac και Inglot).

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται προς την στοχευμένη επανεκκίνηση της οικονομίας και εκτιμάται ότι αρχές Μαΐου θα ξεκινήσει το ξεπάγωμα της κυπριακής οικονομίας σε τομείς καίριας σημασίας, κάνοντας την αρχή από τα εργοτάξια. Μεγάλα υπό ανάπτυξη έργα όπως το πολυθεματικό καζίνο στη Λεμεσό City of Dreams, οι μαρίνες Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου, αλλά και φυσικά το εμπορικό κέντρο Metropolis Mall έχουν παγώσει τις τελευταίες βδομάδες. 

Philenews/Insider