Σε ρυθμούς ψηφιακού μετασχηματισμού βρίσκεται και η αγορά real estate. Ένεκα των περιοριστικών μέτρων και της αντικειμενικής δυσκολίας στην προσέλκυση πελατών, τα γραφεία που ασχολούνται με τις πωλήσεις ακινήτων προβαίνουν σε διαφορετικούς -και πιο μοντέρνους- τρόπους παρουσίασης των έργων τους. Εφόσον δεν μπορεί ο πελάτης να επισκεφθεί από κοντά ένα ακίνητο, τότε τα αρχιτεκτονικά γραφεία με την βοήθεια της τεχνολογίας ετοιμάζουν φωτορεαλιστικές εικόνες και βίντεο στις οποίες παρουσιάζεται ολοκληρωμένο το έργο. Δεν πρόκειται για ένα νέο τρόπο παρουσίασης των έργων, ωστόσο, στη σημερινή εποχή, αποτελεί ένα αναπόσπαστο εργαλείο.

Τόσο το εγχώριο κοινό όσο και οι ενδιαφερόμενοι από το εξωτερικό, μπορούν με αυτό τον τρόπο να δουν κάθε γωνιά του ακινήτου που ενδεχομένως τους ενδιαφέρει μέσα από τον υπολογιστή τους.

Ο επενδυτής μπορεί να περιηγηθεί στο έργο μέσω τρισδιάστατων εικονικών περιηγήσεων μέσα από την οθόνη του. Οι 3D απεικονίσεις είναι κάτι περισσότερο από τρισδιάστατα μοντέλα, είναι μια νέα μορφή τρισδιάστατων μέσων ώστε ο ενδιαφερόμενος να εξερευνά τον χώρο, λες και είναι εκεί. Πολυτελή διαμερίσματα και επαύλεις ζωντανεύουν, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, στα μάτια του ενδιαφερόμενου επενδυτή. Στις ιστοσελίδες τους πολλά κυπριακά γραφεία έχουν ανεβάσει τέτοιου είδους βίντεο και φωτογραφίες προκειμένου να προωθήσουν τα έργα τους.

Άλλωστε, έχουν κατά νου ότι δεν αναμένονται ταξίδια στο εγγύς μέλλον από ξένους αγοραστές προς την Κύπρο και έτσι έχουν εξεύρει τρόπους προκειμένου να τους τα παρουσιάσουν από μακριά αισιοδοξόντας πως όταν έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν θα είναι ευκολότερο να τους πείσουν σε μία συμφωνία.

Πηγή: InCyprusProperty / Της Δήμητρας Λάντου

https://incyprusproperty.com/me-3d-technologia-oi-poliseis-akiniton/