Συνολικά κεφάλαια που προσεγγίζουν τα 300 εκατ. ευρώ «έπεσαν» κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2019 στην ελληνική αγορά ακινήτων, κυρίως για την απόκτηση επενδυτικών κτιρίων, όπως εμπορικά καταστήματα και κτίρια γραφείων. Πρόκειται για μέγεθος που αποτελεί ιστορικό υψηλό για διάστημα τριμήνου, δεδομένου ότι, κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών, συνήθως 300-400 εκατ. ευρώ ήταν ο συνολικός τζίρος της αγοράς επενδυτικών ακινήτων για το σύνολο ενός έτους και όχι για ένα τρίμηνο.

Μεγάλη αύξηση κατά 42% σημείωσαν πέρυσι οι μεταβιβάσεις ακινήτων, συγκριτικά με το 2017, καταγράφοντας έντονα σημάδια αναθέρμανσης της κτηματαγοράς.

Μέχρι το Euro Working Group της Δευτέρας ως πρώτο ορόσημο και από εκεί μέχρι το Eurogroup της 5ης Απριλίου, η ελληνική κυβέρνηση διεκδικεί μια λύση σε ό,τι αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας και την αντικατάσταση του νέου νόμου Κατσέλη.

Στην Τράπεζα της Ελλάδος παρέδωσαν χθες οι τράπεζες την έκθεσή τους στην οποία τεκμηριώνουν πως δεν υπάρχει αρνητική συνέπεια για τους ισολογισμούς τους -και συγκεκριμένα για την κεφαλαιακή τους επάρκεια- από το νέο θεσμικό πλαίσιο για την προστασία της α κατοικίας.

Τους νέους Υπουργούς καλωσόρισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο, μετά τον μικρής κλίμακας ανασχηματισμό που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, χαρακτηρίζοντας το έργο της κυβέρνησης ως μια εθνική προσπάθεια που συσπειρώνει δυνάμεις από το σύνολο του δημοκρατικού φάσματος.