Τη θέση μίας παλιάς μονόροφης μονοκατοικίας στην οδό Κορινθίας 26 στους πυκνοκατοικημένους Αμπελόκηπους της Αθήνας, θα πάρει, σύντομα, ένα επταώροφο κτήριο διαμερισμάτων. Πρόκειται για ένα από τα λιγοστά, στο κέντρο της Αθήνας, projects που ποντάρουν στην, αργά, αλλά σταθερά, αυξανόμενη, ζήτηση για νεόδμητα, μικρά διαμερίσματα. Ωστόσο, για την κυπριακών συμφερόντων Cyfield, το συγκεκριμένο έργο έρχεται να προστεθεί στα περισσότερα από 45 που έχει υλοποιήσει την τελευταία εικοσαετία στην Αθήνα.

Στο κάδρο του SSM μπαίνουν τα ακίνητα των ελληνικών τραπεζών από τον Μάρτιο, προσθέτοντας ακόμα μία εποπτική υποχρέωση στις τόσες των τραπεζών με επίκεντρο τη μείωση των "κόκκινων" δανείων.  Ενώ στο προσκήνιο βρίσκεται ο σχεδιασμός της κάθε τράπεζας για το πώς θα επιταχυνθεί η μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων και, στο πλαίσιο αυτό, καταστρώνεται η στρατηγική για αύξηση των πωλήσεων και των ρευστοποιήσεων NPLs, οι τράπεζες θα επικεντρωθούν τον Φεβρουάριο στην πολιτική διαχείρισης των ακινήτων τους.

Σημάδια ανάκαμψης παρουσιάζει η αγορά των ακινήτων στην Ελλάδα σύμφωνα με έκθεση της DBRS.

Συγκεκριμένα οι τιμές των ακινήτων παρουσίασαν οριακή αύξηση τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2018 μετά τη συνεχόμενη πτώση που σημείωναν από το 2008.

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται στην πρωτεύουσα μια στροφή στη δημιουργία νέων πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων. Τα συνεχόμενα ρεκόρ που κατακτά στον τουρισμό η Ελλάδα, και ειδικότερα η Αθήνα, ενισχύουν τις προοπτικές κι έχουν αναγάγει την πόλη σε έναν αυτοτελή και ανταγωνιστικό διεθνή προορισμό.  

Θα μπορούσε να φανταστεί κανείς την Ακρόπολη να καταχωριστεί ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» στο κτηματολόγιο; Παραλίγο να συμβεί και αυτό, λόγω των αργών αντανακλαστικών που επέδειξε το υπουργείο Πολιτισμού στην υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας. Αυτό δεν είναι το μόνο ευτράπελο που προέκυψε κατά την κτηματογράφηση του Δήμου Αθηναίων.