Ξενοδοχεία, ουρανοξύστες, καζίνο, εμπορικά κέντρα και αθλητικές εγκαταστάσεις σχεδιάζει η Lamda Development

Η διοίκηση της Lamda Development εκτιμά ότι για την αξιοποίηση του Ελληνικού, κατά τα επόμενα 25 έτη, θα απαιτηθούν συνολικές επενδύσεις ύψους 7 δισ. ευρώ. Εξ αυτών, για την πρώτη πενταετία η Lamda έχει δεσμευθεί να υλοποιήσει η ίδια ή μέσω συνεργασιών ή και συμφωνιών με τρίτους επενδύσεις ύψους 1,5 δισ. Για τη χρονική περίοδο μετά τη λήξη της πρώτης πενταετίας και μέχρι τα 25 έτη εκτιμά ότι θα απαιτηθούν ενδεικτικά κεφάλαια ύψους 5,5 δισ., για την υλοποίηση επενδύσεων που θα πραγματοποιηθούν μέσω σύναψης συνεργασιών ή και συμφωνιών με τρίτα μέρη. Αυτά επισημαίνονται, μεταξύ άλλων, στο ενημερωτικό δελτίο για την αύξηση κεφαλαίου ύψους 650 εκατ. που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στροφή στις εκτός αγοράς συναλλαγές, δηλαδή σε ακίνητα που δεν πωλούνται μέσω πλειοδοτικών διαγωνισμών ή πλειστηριασμών, αναμένεται να πραγματοποιήσουν το προσεχές διάστημα σημαντικοί εγχώριοι αλλά και ξένοι θεσμικοί επενδυτές, στην προσπάθειά τους να αλιεύσουν επενδυτικές ευκαιρίες. «Εχουμε αποφασίσει πλέον να απέχουμε συνειδητά από διαγωνιστικές διαδικασίες, οι οποίες συχνά οδηγούν σε υπερβολικές κατά την άποψή μας αποτιμήσεις, μειώνοντας εντέλει και την απόδοση του προς απόκτηση ακινήτου.

Τα πάνω  - κάτω έρχονται στα ακίνητα με τις αλλαγές στη φορολογία που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών

Φορο-μπόνους στους φορολογούμενους που επενδύουν στα ακίνητα τους θα προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Αύξηση της χρήσης του Ιντερνετ στην Ελλάδα διαπιστώνει η ετήσια έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ. Παράλληλα, δείχνει ότι οι Ελληνες χρήστες αρχίζουν πολύ γρήγορα να υιοθετούν τη χρήση της Airbnb και άλλων παρόμοιων ηλεκτρονικών πλατφορμών για τη μίσθωση καταλυμάτων και άλλων υπηρεσιών.

Σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε κατά το διάστημα που προηγήθηκε της οικονομικής κρίσης, όταν η ανάπτυξη της αγοράς κατοικίας προερχόταν σχεδόν αποκλειστικά μέσω της ανέγερσης νέων κατοικιών, κατά την τρέχουσα συγκυρία ο νέος κύκλος ανόδου αναμένεται, σύμφωνα με τους επαγγελματίες του κλάδου, να έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, μια ξεκάθαρη τάση, η οποία εκτιμάται ότι θα επεκταθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια, θα αφορά τις ανακατασκευές και αναβαθμίσεις των υφιστάμενων διαμερισμάτων και κτιρίων.