Η κατάλληλη ευκαιρία από τους ξένους αναζητείται εδώ και καιρό, ωστόσο τώρα, ένα project

που πήρε την περασμένη εβδομάδα το πράσινο φως από τη Διυπουργική Επιτροπή προκειμένου να ενταχθεί στις στρατηγικές επενδύσεις μπορεί να φέρει νέα, μεγάλα ονόματα στον τομέα του πολυτελούς τουρισμού στη χώρα, με επίκεντρο- πού αλλού- τη Μύκονο.

Ο λόγος για το «The Mykonos Project», την επένδυση των 50,85 εκατ. ευρώ που σχεδιάζουν οι Αραβες της AGC στο νησί, για την οποία πραγματοποιούν επαφές, σύμφωνα με πληροφορίες, με τρείς ηχηρές φίρμες του εξωτερικού προκειμένου η μία από αυτές να αναλάβει το κομμάτι της διαχείρισης. Ritz Carlton, Six Senses αλλά και Four Seasons, περιλαμβάνονται στο φάκελο που υποβλήθηκε και εγκρίθηκε από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων την περασμένη εβδομάδα, από το επενδυτικό κεφάλαιο της AGC για τη δεύτερη επένδυση των Αράβων στη χώρα μας, μετά τον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Πέραν των δύο ξενοδοχειακών μονάδων και των λοιπών αθλητικών και υποστηρικτικών εγκαταστάσεων το έργο περιλαμβάνει επίσης μαρίνα και ελικοδρόμιο, ενώ όπως αναφέρεται στην απόφαση της ΔΕΣΕ, αναμένεται να δημιουργήσει τουλάχιστον 200 εποχικές και μόνιμες θέσεις εργασίας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η επένδυση στο Καλό Λιβάδι μπορεί να είναι έτοιμη να λειτουργήσει σε μία τριετία από σήμερα, υπό την προϋπόθεση ότι θα κυλήσει ομαλά η διαδικασία των λοιπών αδειοδοτήσεων, ενώ η ομάδα της ΑGC βρίσκεται ακόμη σε αναζήτηση της διεθνούς αλυσίδας που θα «τρέξει» τα ξενοδοχεία. To ενδιαφέρον στοιχείο, το οποίο η αγορά εκλαμβάνει ως «ψήφο εμπιστοσύνης» από πλευράς των αραβικών κεφαλαίων στη χώρα μας αποτελεί το γεγονός ότι η δεύτερη επένδυση έχει δρομολογηθεί πρίν ακόμη ξεκινήσει τη λειτουργία του ο νέος Αστέρας Βουλιαγμένης και ουσιαστικά μία επταετία μετά από την στιγμή του το όνομα της AGC πρωτοακούστηκε στη χώρα μας, μεταξύ των ενδιαφέρον για επενδύσεις στο τουριστικό real estate της Ελλάδας.

Ο φάκελος που κατατέθηκε στη ΔΕΣΕ αναφέρει, κατά τις πληροφορίες τρία μεγάλα ονόματα με τα οποία πραγματοποιούνται επαφές, χωρίς ωστόσο να έχει επέλθει η συμφωνία για την τελική επιλογή. Ritz Carlton και Six Senses είναι τα δύο ονόματα που αναζητούν εδώ και καιρό εμβληματικά projects στην ελληνική αγορά- δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι δύο υπερπολυτελείς αλυσίδες έχουν «ακουστεί» και για την ...επιστροφή των Αστεριών της Γλυφάδας.

Από την πλευρά της, η Ritz Carlton, η εμβληματική ξενοδοχειακή αλυσίδα που ομίλου Μarriott. με 97 ξενοδοχεία και resorts και πάνω από 45 συγκροτήματα κατοικιών σε 30 χώρες ανά τον κόσμο αναζητεί εδώ και καιρό την κατάλληλη ευκαιρία για την εισόδό της στην ελληνική αγορά. Αλλωστε ο όμιλος έχει γνωστοποιήσει ότι θέλει να επεκτείνει την παρουσία της σε δημοφιλείς αγορές της Μεσογείου, η οποία μάλιστα, περιλαμβάνεται στις καινοτόμες προτάσεις του ομίλου για το 2020: Η The Ritz-Carlton Yacht Collection, μέλος του ομίλου, έχει εντάξει από την άνοιξη του 2020 προορισμούς της Μεσογείου, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα, στις πολυτελείς κρουαζιέρες της, όπου μεταφέρει την τεχνογνωσία της πολυτελούς φιλοξενίας στη θάλασσα.

Αντίστοιχα και η Six Senses, η οποία εντάχθηκε πρόσφατα στο χαρτοφυλάκιο της IHG (InterContinental Hotels Group) έχει μεγάλα πλάνα επέκτασης που περιλαμβάνουν έως 60 νέες μονάδες σε ορίζοντα δεκαετίας. Στην Ελλάδα το όνομα της αλυσίδας έχει συνδεθεί με πολυτελή κέντρα θαλασσοθεραπείας ωστόσο τα πλάνα για επέκταση και στο κομμάτι της διαχείρισης ξενοδοχειακών μονάδων είναι δεδομένα.

Ενα ακόμη ηχηρό όνομα που βρίσκεται στο φάκελο για το The Mykonos Project είναι και αυτό της Four Seasons, για ευνόητους λόγους, αφού υφίσταται ήδη η συνεργασία στον Αστέρα. Η πολυτελής αλυσίδα είχε «κλείσει» την έλευσή της στη Μύκονο με προσύμφωνο που είχε υπογραφεί το 2015, ωστόσο τα πλάνα δεν προχώρησαν ποτέ. Το ντεμπούτο της στη χώρα μας θα γίνει σε λίγες εβδομάδες, στο τέλος Μαρτίου μέσα από το νέο Four Seasons Astir Palace Αthens, όπου, παρεμπιπτόντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κρατήσεις κινούνται άκρως ικανοποιητικά.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr