Δεν γλύτωσαν την εκποίηση δύο κύριες κατοικίες το δεύτερο τρίμηνο του 2019 οι οποίες μάλιστα είχαν συνολική αξία €1,71 εκατ. Μετά από σχεδόν ενάμιση χρόνο καταγράφεται πώληση κύριας κατοικίας μέσω πρώτου πλειστηριασμού, καθώς η τελευταία που έγινε ήταν το πρώτο τρίμηνο του 2018. Ωστόσο ο τελικός λογαριασμός των ακινήτων που πωλήθηκαν στον πρώτο πλειστηριασμό ήταν κατά το ήμισυ μικρότερος σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Τα πυρά των ξενοδόχων φαίνεται να προκαλεί το αναθεωρημένο σχέδιο της πρότασης νόμου που διέπει την αδειοδότηση καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης μέσω διαδικτυακών πλατφόρμων τύπου AirBnb. Οι εισηγητές της πρότασης νόμου, ήθελαν να απλοποιήσουν τις διαδικασίες αδειοδότησης καταλυμάτων για να ενταχθούν στο μητρώο του υφυπουργείου Τουρισμού, ωστόσο, οι ξενοδόχοι κάνουν λόγο για μια μεγάλη αδικία καθώς αφαιρέθηκαν οι πρόνοιες για τα απαραίτητα δικαιολογητικά υγείας και ασφάλειας.

Στην ανέγερση μεγάλων σπιτιών και διαμερισμάτων προχωρούν οι επιχειρηματίες ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια, μετά τη μεγάλη κρίση της προηγούμενης δεκαετίας. 

Ταχείς ρυθμούς ανάπτυξης καταγράφει ο τομέας των κατασκευών στην Κύπρο, όπως διαφαίνεται από στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat.

Συνολικά δέκα δημόσια έργα €74,6 εκατ. ολοκληρώθηκαν εντός του 2019. Ανάμεσά τους ο παράλληλος δρόμος με το νέο λιμάνι Λεμεσού, η Λεωφόρος Αγλαντζιάς και μέρος των Λεωφόρων Λάρνακος και Αμμοχώστου, καθώς και η ανακαίνιση του Δημοτικού θεάτρου Λευκωσίας.