Μετά από αρκετές προσπάθειες πολλών ετών προκύπτει επενδυτικό ενδιαφέρον για το γνωστό και ερειπωμένο ξενοδοχείο Βερεγγάρια στον Πρόδρομο.

Η Gordian Holdings ιδιοκτήτης σήμερα του ξενοδοχείου, συμφώνησε για πώλησή του στην εταιρεία Planet Vision η οποία σε συνεργασία με ξένους επενδυτές αλλά και την γνωστή διεθνώς εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων Sofitel, αναμένεται να προχωρήσουν σε αναστήλωση και επαναλειτουργία του θρυλικού ξενοδοχείου.

Για τη «λίστα Γιωρκάτζη», που αφορά στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που έχουν πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα (ΠΕΠ), θα κληθεί να δώσει απαντήσεις και στοιχεία ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας (ΚΤ) Κωνσταντίνος Ηροδότου. Οι βουλευτές θα ζητήσουν διευκρινίσεις σχετικά με τον αριθμό των ΠΕΠ, ποίους αφορά και κατά πόσο έτυχαν ευνοϊκής μεταχείρισης από τις τράπεζες.

Η φιλοσοφία του Σχεδίου «ΕΣΤΙΑ», όπως καταρτίστηκε, μετά και από διάλογο με τα πολιτικά κόμματα και τη σύμφωνο γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καλύπτει όσους πραγματικά έχουν ανάγκη και αδυνατούν να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, καθιστώντας τα δάνεια τους βιώσιμα με τη συνδρομή των τραπεζών και του φορολογουμένου, αναφέρει το Υπουργείο Οικονομικών σχολιάζοντας σημερινή ανακοίνωση του ΑΚΕΛ για το Σχέδιο «ΕΣΤΙΑ».

Καταστρατήγηση συγκεκριμένου όρου του Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ Κυβέρνησης και τραπεζών για σκοπούς του σχεδίου «Εστία» σε έγγραφα της ΚΕΔΙΠΕΣ τα οποία έχουν υπογραφεί από εντάξιμους στο σχέδιο δανειολήπτες, έχει εντοπίσει ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος Παύλος Ιωάννου, σημειώνοντας ότι ήδη το Υπουργείο Οικονομικών λαμβάνει τα δέοντα μέτρα για διόρθωση της κατάστασης και αναμένει ότι θα εκδοθεί σύντομα σχετική οδηγία της ΚΕΔΙΠΕΣ προς την ΑΛΤΑΜΙΡΑ για το σκοπό αυτό.

Ακίνητα πολλών εκατομμυρίων είναι έτοιμες να βγάλουν σε πλειστηριασμό οι τράπεζες, σε μια προσπάθεια να ανακτήσουν τα χρήματά τους από οφειλέτες που δεν πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους και έχουν εξαντληθεί όλα τα άλλα μέσα. Ο κατάλογος εκποιήσεων για τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο περιλαμβάνει σπίτια μεγάλης αξίας.