Σε διενέργεια ανοιχτού διαγωνισμού για εξεύρεση επενδυτή για την ανάπτυξη νέων εγκαταστάσεων εμπορευματικού σταθμού στο χώρο του αερολιμένα Λάρνακας προτίθεται να προβεί η Κυπριακή Δημοκρατία από κοινού με την εταιρεία Hermes, σύμφωνα με απαντητική της υπουργού συγκοινωνιών Βασιλικής Αναστασιάδου, μετά από σχετικό ερώτημα του βουλευτή των Οικολόγων Γιώργου Περδίκη.

Γεμίζει με πεντάστερα ξενοδοχεία η Λεμεσός και η επαρχία Αμμοχώστου και αναμένεται αύξηση 18% του συνολικού αριθμού κλινών σε όλη την Κύπρο. Προβλέπεται σε τέσσερα χρόνια να προστεθούν 2.590 κλίνες με τέσσερα πολυτελή ξενοδοχεία.

Φυσιολογική εξέλιξη βλέπουν παράγοντες της αγοράς ακινήτων την ανοδική πορεία στις τιμές τους καθώς με βάση τα μέχρι σήμερα δεδομένα και την εμπειρία που έχουμε τα ακίνητα ακολουθούν μια κυκλική διακύμανση με ανόδους και καθόδους κάτι που αντανακλάται και στα μέχρι σήμερα ιστορικά δεδομένα και δείκτες.

Είδος προς εξαφάνιση γίνονται αυτή την περίοδο τα διαμερίσματα κοντά σε πανεπιστήμια, σε Λευκωσία και Λεμεσό, λίγο πριν την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, με γονείς και φοιτητές να βρίσκονται στη διαδικασία ανεύρεσης στέγης. Το γεγονός αυτό ανεβάζει τα ενοίκια και όσοι πέρα από τους φοιτητές θέλουν να νοικιάσουν, πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Μάλιστα στις περισσότερες αγγελίες διαμερίσματα καινούρια ή λίγο παλαιότερα, οι ιδιοκτήτες το ξεκαθαρίζουν ότι απευθύνονται σε φοιτητές.

Χωράφια στην Πάφο από €350 μέχρι μερικές χιλιάδες και οικιστικά οικόπεδα από €19.000 έβγαλε προς πώληση η Altamira ανανεώνοντας κάθε εβδομάδα τον κατάλογο των προσφερόμενων ακινήτων. Αυτή την περίοδο έβγαλε προς πώληση αγροτεμάχια από την επαρχία της Πάφου.