Σταθερά εξελίσσονται οι εργασίες κατασκευής του εμβληματικού έργου της Μαρίνας Αγίας Νάπας, ενός έργου που προωθεί την ανάπτυξη και προβάλλει τη δυναμική της κυπριακής επιχειρηματικότητας και που με την ολοκλήρωσή του θα συμβάλει στην ανάδειξη του υψηλού τουριστικού προφίλ της Κύπρου. 

Η νέα έκδοση της PwC Κύπρου για την κυπριακή αγορά ακινήτων και ανάπτυξης γης με τίτλο «Cyprus Real Estate Market – Year in Review 2018» αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για επαγγελματίες του κλάδου, επενδυτές και άλλους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι θέλουν να ενημερωθούν σε βάθος για τις εξελίξεις και τις προοπτικές του τομέα. Στην έκδοση αυτή, οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες του οργανισμού αποτυπώνουν την υφιστάμενη εικόνα της Κυπριακής οικονομίας και συγκεκριμένα του τομέα ακινήτων, αναλύοντας σε βάθος τις επιδόσεις του τομέα γεωγραφικά και ανά τύπο ακινήτων κατά τη διάρκεια του 2018.

Έναν χρόνο μετά την ενδυνάμωση του νομικού πλαισίου για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων και την επιτάχυνση των διαδικασιών για τις εκποιήσεις, τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταθέτουν την Παρασκευή νέα πρόταση νόμου με την οποία επιδιώκουν να επιβραδύνουν τη διαδικασία των εκποιήσεων. Ουσιαστικά, η αντιπολίτευση με τη νέα νομοθετική προσπάθεια θα επιχειρήσει να πάρει από τις τράπεζες τα όπλα που τους έδωσε πέρσι.

Απορριπτική και μηδενιστική χαρακτηρίζει τη στάση του ΑΚΕΛ για το σχέδιο "Εστία"  η Κυβέρνηση.

Σε γραπτή απάντηση σε ανακοίνωση του ΑΚΕΛ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου αναφέρει ότι το ΑΚΕΛ αγνοεί τη συγκροτημένη στεγαστική πολιτική που θέτει σε εφαρμογή αυτή την περίοδο η Κυβέρνηση και ότι, αντίθετα με τους ισχυρισμούς του κόμματος, η πολιτική ετοιμάστηκε μέσα από μεθοδικές μελέτες και με εκτενή διαβούλευση, ενώ έχει τύχει και της έγκρισης των ευρωπαϊκών θεσμών.

Διαγράφουν και προσθέτουν άρθρα οι βουλευτές στην πρόταση νόμου η οποία ρυθμίζει το θέμα των εγκλωβισμένων ιδιοκτητών ακινήτων, που έπεσαν θύματα αφερέγγυων επιχειρηματιών ανάπτυξης γης. Προσπάθεια των μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών είναι η θωράκιση της πρότασης νόμου, σε μελλοντικές προσφυγές των τραπεζών, των επιχειρηματιών ανάπτυξης γης και άλλων εμπλεκόμενων στα δικαστήρια.