Και νέα διαδικτυακή δημοπρασία αυτή την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου

Μια ακόμα επιτυχημένη διαδικτυακή δημοπρασία ακινήτων διεξήγαγε στην Κύπρο η εταιρεία πώλησης επενδυτικών ακινήτων BidX1, μέσω της οποίας περισσότεροι από 100 πλειοδότες συμμετείχαν στη διαδικασία που συγκέντρωσε το συνολικό ποσό των €3,3 εκ. από την πώληση 26 ακινήτων.

565 προσφορές από πλειοδότες καταγράφηκαν σε πραγματικό χρόνο, στο πλαίσιο των διαφανών διαδικασιών της διαδικτυακής δημοπρασίας που περιλάμβανε επενδυτικές ευκαιρίες οικιστικών και εμπορικών ακινήτων σε  Λευκωσία, Λεμεσό, Πάφο, Λάρνακα και Ελεύθερης Αμμοχώστου, συμπεριλαμβανομένων ακινήτων με προοπτική ανάπτυξης. Οι προσφορές και οι τελικές τιμές πώλησης κάθε ακινήτου προβάλλονται στην πλατφόρμα και στην εφαρμογή της BidX1 (https://bidx1.com/en/cyprus). 

Τα αποτελέσματα της διαδικτυακής δημοπρασίας της 8ης Οκτωβρίου καταγράφουν υψηλά επίπεδα ρευστότητας στην αγορά για επενδυτικές ευκαιρίες. Κατά την πρόσφατη δημοπρασία πωλήθηκαν ακίνητα συνολικής αξίας €3,3 εκ., ενώ η ρευστότητα στην πλατφόρμα άγγιξε σχεδόν το διπλάσιο ποσό, φτάνοντας τα €6,57 εκ. Σύμφωνα με τη BidX1, αυτό αποδεικνύει τον αυξημένο δείκτη ζήτησης που καταγράφεται στην αγορά, και ο οποίος συνυπολογίζεται από τις υψηλότερες προσφορές κάθε ανεπιτυχούς πλειοδότη, που αντιπροσωπεύει το ποσό που ήταν πρόθυμος να επενδύσει για αγορά ακινήτου. 

Λαμβάνοντας υπόψη τα εν λόγω αποτελέσματα, η εταιρεία θα πραγματοποιήσει επιπρόσθετη διαδικτυακή δημοπρασία αυτή την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν στην πλατφόρμα, για να υποβάλουν την προσφορά τους. 

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της διαδικτυακής δημοπρασίας της 8ης Οκτωβρίου, ο Επικεφαλής της BidX1 Κύπρου, Κρίτωνας Ονησιφόρου ανέφερε: «Οι πωλήσεις μας τον περασμένο Ιούλιο, αλλά και της τελευταίας εβδομάδας φανερώνουν μια επαναλαμβανόμενη θετική ανταπόκριση της αγοράς σε σχέση με την προσέγγιση μας στον τομέα της πώλησης ακινήτων. Συνδυάζοντας τη μακρόχρονη εμπειρία στον κλάδο, μαζί με  πρωτοποριακά τεχνολογικά εργαλεία, προχωράμε μπροστά στο μέλλον του κλάδου ακινήτων.» Ο κ. Ονησιφόρου τόνισε εκ νέου τη σπουδαιότητα της ψηφιοποίησης του κλάδου των ακινήτων, κάτι που επανέλαβε και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 14ο Ετήσιο Συνέδριο Ακινήτων στη Λευκωσία.

Για να συμμετέχουν στη δημοπρασία της ερχόμενης Τετάρτης, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να πρέπει να εγγραφούν στην πλατφόρμα (https://bidx1.com/en/cyprus), παρέχοντας στοιχεία ταυτότητας και αποδεικτικό διεύθυνσης, και να καταβάλουν προκαταβολή με βάση την επιφυλασσόμενη τιμή του ακινήτου, η οποία θα κρατηθεί μόνο εάν ο πλειοδότης είναι ο επιτυχών αγοραστής τη μέρα της δημοπρασίας. Οι μη επιτυχόντες πλειοδότες θα λάβουν 100% επιστροφή χρημάτων εντός 7 εργάσιμων ημερών.

Για να επικοινωνήσετε με την ομάδα της BidX1 στην Κύπρο, μπορείτε να καλέσετε στο 22 000380 ή μέσω email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

-ΤΕΛΟΣ-

Σχετικά με την BidX1: 

Η BidX1 είναι μια διεθνής βραβευμένη εταιρεία διαδικτυακής αγοραπωλησίας ακινήτων, που δίνει τη δυνατότητα αγοραπωλησίας ακινήτων διαδικτυακά, από οπουδήποτε στον κόσμο με διαφάνεια και αποδοτικότητα. Η BidX1 συνδυάζει την κορυφαία εμπειρογνωμοσύνη που διαθέτει με προηγμένη τεχνολογία για να προσφέρει απαράμιλλη διαφάνεια, στατιστικές αναλύσεις και διεθνές εύρος, φέρνοντας επανάσταση στις παραδοσιακές μεθόδους συναλλαγής ακινήτων. 

Η πρώτη νομικά δεσμευτική ψηφιακή πώληση της BidX1 πραγματοποιήθηκε το 2015 στην Ιρλανδία, και σήμερα η εταιρεία έχει αναπτυχθεί και επεκταθεί σε άλλες αγορές. 

Συγκεκριμένα, η BidX1 δραστηριοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ιρλανδία, στην Νότιο Αφρική, την Κύπρο και την Ισπανία. Το επεκτατικό πλάνο της εταιρείας για το 2020 περιλαμβάνει την Ελλάδα, Πορτογαλία και την Ιταλία Το τοπικό γραφείο της BidX1 στην Κύπρο βρίσκεται στη Λευκωσία και παρέχει υπηρεσίες σε όλη τη χώρα.

Για τις διαδικτυακές δημοπρασίες της BidX1

Το μοντέλο της BidX1 προσφέρει διαφάνεια, αποδοτικότητα και προσβασιμότητα. Όλα τα έγγραφα σχετικά με τα ακίνητα βρίσκονται διαθέσιμα στην ιστοσελίδα πριν τη δημοπρασία. Η διαδικτυακή πλατφόρμα είναι προσβάσιμη σε οποιαδήποτε συσκευή – κινητό, PC ή tablet – προσφέροντας τη δυνατότητα στο χρήστη να εγγραφεί και να πλειοδοτήσει από οπουδήποτε βρίσκεται. 

Την μέρα της δημοπρασίας, η υποβολή προσφορών ξεκινά από την αναφερθείσα επιφυλασσόμενη τιμή. Κάθε προσφορά καταχωρείται και εμφανίζεται σε πραγματικό χρόνο στην ιστοσελίδα. Οι πλειοδότες εμφανίζονται με τον αριθμό τους και όχι με το όνομά τους ώστε να διασφαλίζεται η ανωνυμία τους. 

Οι επιτυχόντες αγοραστές είναι υποχρεωμένοι να ολοκληρώσουν την αγορά, δηλαδή να μεταφέρουν ολόκληρο το ποσό στον δικηγόρο του πωλητή, εντός έξι με επτά εβδομάδων, όμως η ακριβής μέρα ολοκλήρωσης της πώλησης για κάθε ακίνητο αναγράφεται στο Αγοραπωλητήριο Έγγραφο, το οποίο είναι διαθέσιμο στα νομικά έγγραφα του κάθε ακινήτου στην ιστοσελίδα μας.