Πρόστιμο €20.000 στον Οργανισμό Χρηματοδοτήσεως Στέγης για τα σχέδια χρηματοδότησης επέβαλε η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή.

Στην έκδοση της πρώτης διοικητικής απόφασης για παράβαση του περί Συμβάσεων Πίστωσης για Καταναλωτές σε Σχέση με Ακίνητα που προορίζονται για Κατοικία Νόμου (Ν. 41(Ι)/2017) και των διατάξεων των Κανονιστικών Διοικητικών Πράξεων που εκδόθηκαν δυνάμει του Ν. 41(Ι)/2017 (Κ.Δ.Π. 138/2018 και Κ.Δ.Π. 139/2018), έχει προχωρήσει η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή.

Έρχονται πάρκο και πλατεία στη ΛάρναΟ Δήμος Λάρνακας υπέγραψε τη Δευτέρα 19 Απριλίου τα συμβόλαια για τη μελέτη τριών έργων, δηλαδή του πάρκου καλλιτεχνών, της πλατείας Αλκής – Ακρόπολης και της κατοικίας του Αστυνομικού Διευθυντή Λάρνακ

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «την μελέτη των τριών έργων ανέλαβε η Εταιρεία A. F. Modinos and SA Vrahimis Architects and Engineers».

Η θωράκιση των δανειοληπτών από τις εκποιήσεις είναι μια από τις τελευταίες πράξεις στις οποίες επιθυμεί να προχωρήσει η Βουλή με την υφιστάμενη σύνθεση της. Απέμειναν πέντε μέρες για να πετύχει τον στόχο της, πριν την αυτοδιάλυσή της.

Οι ενέργειες του Κοινοβουλίου κινούνται σε δύο άξονες. Από τη μια να μπουν στον πάγο οι εκποιήσεις μέχρι τον Ιούλιο και από την άλλη οι δανειολήπτες να αποκτήσουν το δικαίωμα να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για να αμφισβητήσουν το χρέος  και να διεκδικήσουν αναστολή του πλειστηριασμού.

Δυσαρέσκεια και προβληματισμό στις τάξεις των εμπλεκομένων φορέων και άμεσα επηρεαζόμενων οργανωμένων επαγγελματικών συνόλων, προκαλεί η πρόσφατη απόφαση της Βουλής, ημερομηνίας 2 Απριλίου, να προχωρήσει σε τροποποίηση του περί Δικηγόρων Νόμου, βάσει της οποίας η σύνταξη συμβολαίων και εγγράφων που αφορούν μίσθωση ή αγοραπωλησία ακίνητης ιδιοκτησίας θα γίνεται αποκλειστικά από ασκούντες το επάγγελμα του δικηγόρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα απασχολεί και συζητείται έντονα μεταξύ των φορέων που άμεσα ή έμμεσα δραστηριοποιούνται στον τομέα της αγοράς ακινήτων (σ.σ. developers, κτηματομεσίτες, τράπεζες, λογιστές κ.α.), από τους οποίους τονίζεται ότι πρόκειται για εξέλιξη που ανεβάζει το κόστος της διαδικασίας σύνταξης συμβολαίων και εγγράφων, δημιουργώντας παράλληλα και άλλες συναφείς στρεβλώσεις στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

Με συνολικό προϋπολογισμό που ανέρχεται στα €7,7 εκατ. ευρώ, το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και η Επιτροπή Διαχείρισης του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞ.Ε, προχώρησαν σήμερα στην προκήρυξη δύο νέων σχεδίων χορηγιών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, τα σχέδια θα καλύψουν συνολικά τις αιτήσεις 5.500 πολιτών για θερμομόνωση οροφών, εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και εγκατάσταση ή αντικατάσταση θερμοσίφωνα στις οικίες τους, δίνοντάς τους την ευκαιρία να προβούν σε επενδύσεις που θα βοηθήσουν στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και, κατά συνέπεια, του οικογενειακού τους προϋπολογισμού και του ενεργειακού τους αποτυπώματος. Τα δύο σχέδια έχουν δεχτεί σημαντικές βελτιώσεις και απλοποιήσεις, ενώ σημαντική καινοτομία είναι ο διπλασιασμός της επιχορήγησης στις ορεινές περιοχές.