Το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας (ΤΚΧ) ανακοινώνει τη σταδιακή αποκατάσταση της «Πύλης Κτηματολογίου», μετά το τεχνικό πρόβλημα που προκλήθηκε λόγω «κυβερνοεπίθεσης».

Σε τελικό στάδιο βρίσκεται η ετοιμασία νομοσχεδίου που θα υποχρεώνει τους ιδιοκτήτες να προχωρούν σε επιθεώρηση των ακινήτων τους, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν κατά την συζήτηση προτάσεων νόμου του βουλευτή της ΔΗΠΑ Μαρίνου Μουσιούττα στην Επιτροπή Εσωτερικών, για την εισαγωγή ρυθμίσεων αναφορικά με τον έλεγχο της στατικής επάρκειας και πολεοδομικής καταλληλότητας οικοδομών.

Αιτήσεις για 1.318 δυνητικά επιλέξιμα δάνεια που αφορούν συνολικό ποσό €131,1 εκατομμυρίων, υποβλήθηκαν στο πλαίσιο του σχεδίου «ΟΙΚΙΑ», το οποίο αφορά σχέδιο διαχείρισης δανείων με κυβερνητικά κεφάλαια που παραχωρήθηκαν στα πλαίσια κυβερνητικών σχεδίων στέγασης, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών.

  • Μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες παρουσιάζουν τις προτάσεις τους στην αγορά

Μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει το 5ο Property Show 2023, που διοργανώνεται την Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 10 – 12 Μαρτίου στο Royal Hall στη Λευκωσία.

Η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει τόσο Συνεδριακό μέρος όσο και Έκθεση, ενώ για πρώτη φορά θα παρουσιαστούν και ακίνητα από την αγορά της Αθήνας.

Στην προκήρυξη διαγωνισμού για τη δημιουργία φοιτητικών εστιών στις οδούς Βουλγαροκτόνου, Αρσινόης και Κομνηνου, προχωρά εντός των επόμενων εβδομάδων ο Δήμος Λευκωσίας.