Στο €1,78 δισ. ανέρχεται το σύνολο των αναπτυξιακών έργων που ολοκληρώθηκαν ή είναι υπό εκτέλεση και υπό προκήρυξη.

Μεγάλα έργα βρίσκονται στα σκαριά, ανάμεσά τους το νέο Κυπριακό Μουσείο, στον χώρο του παλιού Νοσοκομείου Λευκωσίας και ο αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας-Παλαιχωρίου.

  • Βρίσκεται στην καρδιά της Λευκωσίας στους Αγίους Ομολογητές
  • Λίγα τα διαθέσιμα διαμερίσματα προς πώληση

Το μοναδικό έργο της Cyfield, «Artemis Residence», που βρίσκεται στην καρδιά της Λευκωσίας στους Άγιους Ομολογητές, βρίσκεται σε τελικό στάδιο και αναμένεται να παραδοθεί στους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων σε 6 – 8 μήνες.

Στις 19 - 21 Ιανουαρίου στο Τελ Αβίβ

  • • Απευθύνεται σε Ισραηλίτες επενδυτές
  • • Προσφέρονται περίπτερα σε κυπριακές εταιρείες 

Μια μεγάλη έκθεση για τα ακίνητα της Κύπρου θα πραγματοποιηθεί στο Ισραήλ. 

Η έκθεση με τίτλο «The Cyprus Real Estate Fair in Israel» θα γίνει στις 19 - 21 Ιανουαρίου 2023 στο Rayman Hall in KFAR HMacciabiah Hotel, Ramat Gan. 

Το Τμήμα Φορολογίας ενημερώνει ότι σύμφωνα με τον περί του Κεντρικού Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών τροποποιητικό (Αρ. 2) Νόμο του 2022 (Ν172(I)/2022) με ημερομηνία δημοσίευσης 18/11/2022, ο Έφορος Φορολογίας είναι ο υπεύθυνος για την επιβολή και είσπραξη τέλους 0,4% για σκοπούς του Κεντρικού Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών.

Ο Σύνδεσμος Εταιρειών Διαχείρισης Πιστώσεων (ΣΕΔΠ), ρίχνει τελικά νερό στο κρασί του και δεσμεύεται πως τα μέλη του δεν θα προχωρούν σε εκποιήσεις κύριας κατοικίας αξίας μέχρι €350 χιλ. που ανήκει σε ευάλωτους δανειολήπτες και σε νοικοκυριά με πολύ χαμηλά εισοδήματα.

Σύμφωνα με επιστολή του συνδέσμου που στάλθηκε στην πρόεδρο και στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, περίπου 18 κατηγορίες ευάλωτων δανειοληπτών και νοικοκυριών εξαιρούνται στοχευμένα μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου του 2023 από το ενδεχόμενο η πρώτη τους κατοικία να εκποιηθεί.