Ουσιαστική καθυστέρηση παρατηρείται  από πλευράς του Κράτους να πάρει τις αναγκαίες αποφάσεις, αναφορικά με τα βασικά έργα υποδομής τα οποία αφορούν την Πάφο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων και αντιπρόεδρο του ΚΕΒΕ Ανδρέα Δημητριάδη, ο οποίος δήλωσε πως αυτή αυτή η περίοδος ήταν πολύτιμη ώστε να προωθηθούν αυτά τα έργα για να συμβάλουν και στην επανεκκίνηση της οικονομίας.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως συγκεκριμένα όσον αφορά τη Μαρίνα, ενώ θα έπρεπε να είχε αποφασιστεί και κατακυρωθεί η προσφορά από τον Νοέμβριο πέρσι, ή Οκτώβριο ακόμη, εντούτοις, το όλο θέμα διαιωνίζεται συνέχεια, και υπάρχει μια σοβαρή καθυστέρηση στη λήψη απόφασης. 

Θα πρέπει το Κράτος, συνέχισε, “να προχωρήσει αμέσως με την κατακύρωση της προσφοράς στους συμβούλους, ώστε να προχωρήσει η μελέτη για την αξιολόγηση της βιωσιμότητας της Μαρίνας, σε συνάρτηση βεβαίως και με το κέντρο προσέλευσης κρουαζιερόπλοιων”, ώστε να διαφανεί, όπως είπε, “ αν ο συνδυασμός των δύο έργων προσφέρεται από πλευράς βιωσιμότητας ή όχι και σε μια τέτοια περίπτωση τι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν”. 

Επίσης, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως παρατηρείται μεγάλη στασιμότητα και για όλα τα έργα υποδομής της Πάφου, όπως του δρόμου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς, του δρόμου του αεροδρομίου και του δρόμου Τάφοι των Βασιλέων προς τα Πότιμα, στον χώρο κατασκευής της Μαρίνας. 

Όλα αυτά, συμπλήρωσε, δεν συμβάλουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας και είναι θέματα τα οποία το Κράτος θα πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα. 

Επεσήμανε ακόμη, πως  αυτά τα βασικά έργα υποδομής της Πάφου, θα πρέπει να προωθηθούν άμεσα, ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει και η επανεκκίνηση της οικονομίας. 

Ακολούθως αναφέρθηκε σε ένα άλλο σοβαρό θέμα που επηρεάζει την ανάπτυξη, ιδιαίτερα στον τομέα των ακινήτων, αυτό της  δήλωσης πολιτικής και συγκεκριμένα, σημείωσε, η λήψη απόφασης για τις ενστάσεις που έχουν υποβληθεί για τη δήλωση πολιτικής. 

Ο κ. Δημητριάδης είπε πως έχουν παρέλθει τώρα οκτώ χρόνια και ενώ θα έπρεπε οι ενστάσεις να εξεταστούν σε σύντομο χρονικό διάστημα και θα έπρεπε να ξεκινήσει πριν χρόνια η αναθεωρημένη δήλωση πολιτικής, "εμείς είμαστε κολλημένοι στην προηγούμενη δήλωση πολιτικής που έγινε το 2004". 

Κάλεσε επίσης το Κράτος να λαμβάνει γρήγορες αποφάσεις και να υλοποιεί τις αποφάσεις του για να μπορέσει να επιτευχθεί η επανεκκίνηση της οικονομίας .

Είναι επίσης αναγκαίο, πρόσθεσε, όπως όλοι οι τομείς της οικονομίας επανέλθουν πίσω σε πλήρη λειτουργία, λαμβάνοντας όλα τα προστατευτικά μέτρα και ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι να προβαίνουν στα αναγκαία τεστ ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια και η υγεία του προσωπικού αλλά και της κοινωνίας γενικότερα, κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ