Αυξημένη ζήτηση καταγράφουν το τελευταίο διάστημα μικρά τεμάχια γης σε ορεινές περιοχές.

Όπως ανέφεραν πρόσωπα που ασχολούνται με τον τομέα των ακινήτων στην Κύπρο, εδώ και λίγο καιρό παρατηρείται αυξημένη ζήτηση οικοπέδων ή άλλων μικρών τεμαχίων γης στην ορεινή Κύπρο ή σε περιοχές εκτός των πόλεων, για τα οποία μέχρι και πριν από ένα χρόνο δεν εκδηλωνόταν ενδιαφέρον. Πρόκειται για ακίνητα, οι τιμές των οποίων είναι χαμηλές, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις ξεκινούν από 10 χιλιάδες ευρώ. Μάλιστα, όπως μας λέχθηκε χαρακτηριστικά, η ζήτηση προέρχεται κυρίως από μικρά νοικοκυριά, τα οποία κατάφεραν να εξοικονομήσουν κάποια χρήματα την περίοδο της πανδημίας, και βλέπουν στη γη μια ασφαλή επένδυση.

Εξ ού και σε πολλές περιπτώσεις, όπως μας λέχθηκε χαρακτηριστικά, η αγορά των ακινήτων αυτών γίνεται χωρίς δανειοδότηση.

Η στροφή των μικρών νοικοκυριών στη γη διαφαίνεται και μέσα από τις διάφορες ιστοσελίδες πώλησης ακινήτων, οι οποίες επικεντρώνουν τις διαφημίσεις και τις προωθητικές τους ενέργειες σε τεμάχια αυτής της κατηγορίας. Κάποιες, μάλιστα, διαθέτουν ολόκληρη κατηγορία τεμαχίων γεωργικής γης ή και οικοπέδων σε ορεινά χωριά, σε προσφορά.

Το ενδιαφέρον για ακίνητα εκτός πόλεων, επιβεβαίωσε εξάλλου, μιλώντας ο Διευθύνων Σύμβουλος της G&P Lazarou, Πέτρος Λαζάρου. Όπως ανέφερε, τα εν λόγω τεμάχια γης είναι τα πρώτα που κατέγραψαν μείωση στην τιμή τους, και συνεπώς έχουν γίνει ιδιαιτέρως ελκυστικά από τον κόσμο. Μάλιστα, σημείωσε πως σε κάποιες περιπτώσεις βρίσκει κανείς γη στο 30% της τιμής της. «Η στροφή αυτή οφείλεται σε ένα συνδυασμό παραγόντων, όπως η μείωση των τιμών των συγκεκριμένων ακινήτων, τα σχέδια που εξήγγειλε πρόσφατα η κυβέρνηση για απόκτηση οικίας σε ορεινές περιοχές, τα μηδενικά επιτόκια των τραπεζών, η επιθυμία του κόσμου για μια ασφαλή επένδυση και απόκτηση ενός κομματιού γης για τα επόμενα χρόνια», σημείωσε ο κ. Λαζάρου.

Τόνισε, μάλιστα, πως ενδεικτικό της επιθυμίας των μικρών νοικοκυριών να αγοράσουν ένα οικονομικό κομμάτι γης κάπου, είναι το γεγονός ότι πρόσφατα η εταιρεία του πώλησε χωράφι σε περίκλειστο ακίνητο.

Πηγή: InBusinessNews