«Τα αποτελέσματα της έρευνας Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης 2018, επιβεβαιώνουν ότι η αναπτυξιακή πορεία που ακολουθεί η κυπριακή οικονομία τα τελευταία χρόνια, ενισχύει και την κοινωνική συνοχή», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων, Ανδρέας Δημητριάδης, σημειώνοντας ότι όλοι οι δείκτες έχουν επανέλθει σε προ κρίσης επίπεδα.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη, «τα αποτελέσματα αυτά είναι προϊόν των διαρθρωτικών αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων που προωθήθηκαν τα τελευταία χρόνια, δίνοντας αναπτυξιακή πνοή και προοπτική στον τόπο μας». 

Πάγια θέση του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων είναι πως η επίτευξη συνθηκών μακροχρόνιας ανάπτυξης και ευημερίας, μπορεί να προέλθει μόνο μέσα από τον διαρκή εκσυγχρονισμό του κράτους και την προώθηση αναπτυξιακών μέτρων.

Όπως επεσήμανε ο κ. Δημητριάδης, επιβάλλεται να συνεχίσουμε στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων, της πάταξης της γραφειοκρατίας και της υλοποίησης αναπτυξιακών έργων.

«Μόνο έτσι θα βελτιώσουμε περαιτέρω τους συγκεκριμένους δείκτες. Η υλοποίηση των αναπτυξιακών έργων θα είναι καταλύτης για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την περαιτέρω μείωση της ανεργίας, τη δημιουργία επενδυτικών ευκαιριών και επιπρόσθετου αναπτυξιακού οφέλους για την ευρύτερη οικονομία της χώρας», εξήγησε καταληκτικά ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων.