Οι μεσιτικές υπηρεσίες ή το real estate απο την πλευρά της αγορά ακινήτων με τον ερχομό του κοροναϊός έχει δεχθεί πολλές αρνητικές επιπτώσεις όπως και όλη η  κυπριακή οικονομία. Τα προληπτικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για τη μείωση των επιπτώσεων του ιού ελπίζουν επίσης να προστατεύσουν την οικονομία, η οποία μόλις άρχισε να αναβιώνει. Ελπίζουμε ότι ο ιός θα αντιμετωπιστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά κανείς δεν ξέρει πότε θα γίνει, οι απόψεις των εμπειρογνωμόνων διαφέρουν από τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους έως τον επόμενο χρόνο.

Το θεμέλιο της κυπριακής οικονομίας είναι ο τουρισμός, ο οποίος δεν θα φτάσει τα 4 εκατομμύρια του περασμένου έτους. Οι αφίξεις θα μειωθούν στην καλύτερη περίπτωση κατά 50, γεγονός που θα φέρει τα πάντα ανάποδα. Αυτό αναπόφευκτα επηρεάζει σοβαρά την οικονομία και η αναμενόμενη αύξηση 3% ετησίως δεν φαίνεται πιθανό να επιτευχθεί. Όσον αφορά τον τουρισμό, αυτό θα επηρεάσει επίσης όλες τις άλλες ανταγωνιστικές χώρες μας, αλλά στη συνέχεια, έχουμε την αγορά ακινήτων , που είναι η τρίτη μεγαλύτερη πηγή εσόδων μας που άλλες χώρες δεν έχουν.

Τα μέτρα που λαμβάνονται από την κυβέρνηση θα έχουν επιπτώσεις στο Κυπριακό Επενδυτικό Σχέδιο, το εισόδημα των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, τα εκκρεμή χρέη των προγραμματισμένων μελλοντικών υποχρεώσεων, τα οποία όλα δείχνουν αόριστα  αναμένεται να μειώσουν τη ζήτηση τόσο από ντόπιους όσο και από ξένους αγοραστές γης, αγοραστές κατοικιών και ότι άλλο αφορά το κλάδο μας. Η μείωση και αβεβαιότητα του εισοδήματος των ντόπιων θα επηρεάσει επίσης την τοπική ζήτηση ενοικίασης ακινήτων.

Αυτό λέτε να προκαλέσει μείωση των τιμών πώλησης των ακινήτων; Κατά τη γνώμη μας σίγουρα ναι, με την έκταση της μείωσης ανάλογα με το χρονικό πλαίσιο που εφαρμόζονται αυτά τα μέτρα. Οι ενοικιάσεις κατοικιών όμως θα έχουν μείωση; Και πάλι εδώ λέμε πως σίγουρα ναι, με τη μείωση του τουρισμό τα Airbnb θα έχουν μικρότερη ζήτηση οπότε θα υπάρχει περισσότερη προσφορά στα ενοικιαζόμενα σπίτια μετά το Σεπτέμβρη. 

Εμείς παρέχουμε πλήρη υποστηρίξει στις μεσιτικές υπηρεσίες Κύπρου, και μπορούμε να προσφέρουμε λύσεις σε όποια θέματα έχετε με τη διαχείριση.

https://www.stavrinos-estates.com/id/news5/article.html?