Η Υπουργός Μεταφορών και Έργων κα Βασιλική Αναστασιάδη

Κύριε Πρόεδρε του ΚΕΒΕ, κύριοι διοργανωτές της έκθεσης, 

κύριοι εκθέτες, φίλες και φίλοι,

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που αποδέχθηκα την πρόσκληση των διοργανωτών για να τελέσω τα εγκαίνια της έκθεσης ακινήτων Property Show 2018.

Όπως γνωρίζετε, η κυβέρνηση προσδίδει ιδιαίτερη σημασία σε σημαντικές εκδηλώσεις που προβάλλουν ζωτικούς τομείς της οικονομίας μας.

Η έκθεση Property Show προβάλλει το μεγάλο και ιδιαίτερα σημαντικό για την οικονομία μας, τον τομέα των ακινήτων και μέσω αυτού ολόκληρη την οικοδομική βιομηχανία.

Με την ανάκαμψη της οικονομίας μας και την επίτευξη ρυθμού ανάπτυξης της τάξης του 4% του ΑΕΠ, ο τομέας των ακινήτων αντέδρασε θετικά, με αποτέλεσμα σήμερα να παρατηρείται συνεχής άνοδος στις πωλήσεις τόσο σε ντόπιους όσο και σε ξένους που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ακίνητη περιουσία στη χώρα μας.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, η άνοδος στις πωλήσεις ακινήτων ανήλθε τον περασμένο μήνα στο 23%. Το στοιχείο αυτό από μόνο του δείχνει τη σημαντική ανάκαμψη της κτηματαγοράς.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση θα συνεχίσει την ευφάνταστη πολιτική της για στήριξη και ενίσχυση της αγοράς ακινήτων. Ήδη, οι αλλαγές που έγιναν και τα κίνητρα που χορηγήθηκαν τα τελευταία χρόνια, λειτουργούν ως κινητήριος δύναμη για την περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα.

Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής της η κυβέρνηση επικεντρώνεται ιδιαίτερα στις ανάγκες των νέων ζευγαριών που αναζητούν στέγη για να δημιουργήσουν τις οικογένειες τους, ενώ δεν παραλείπει να προωθεί διάφορα μέτρα που να καθιστούν τη χώρα μας ελκυστικό επενδυτικό προορισμό για τα ακίνητα.

Μέσα από συντονισμένες ενέργειες και αποτελεσματικές πολιτικές θα στηρίξουμε και στο μέλλον την κτηματαγορά, ώστε να τονώσουμε περισσότερο τον τομέα και την οικοδομική βιομηχανία, οι οποίοι συμβάλλουν στην προσέλκυση επενδύσεων, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην ανάπτυξη του συνόλου της οικονομίας.

Είμαστε σίγουροι ότι ο τομέας των ακινήτων έχει πολλά ακόμα να προσφέρει και μαζί με τον τουρισμό, μπορεί να αποτελέσει την ατμομηχανή της οικονομίας για τα επόμενα χρόνια.

Με την ευκαιρία, θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές της έκθεσης Property Show που είναι η εταιρεία Επικοινωνίας, Δημοσιότητας, Εκδόσεων, Διαφημίσεων και Συνεδρίων fmw financial media way και η εφημερίδα "ΑΚΙΝΗΤΑ".

Επίσης, επιθυμώ να συγχαρώ το ΚΕΒΕ που έθεσε την έκθεση υπό την αιγίδα του καθώς και τους Υποστηρικτές και Χορηγούς που είναι η εταιρεία Altamira, το Συγκρότημα "Φιλελεύθερος" και η τηλεόραση του "ΑΝΤ1".

Με αυτές τις σκέψεις εύχομαι κάθε επιτυχία στην έκθεση.

Σας ευχαριστώ πολύ