Συνέντευξη με τον Δήμαρχο Έγκωμης Ζαχαρία Κυριάκου

ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ οργασμός παρατηρείται στην Έγκωμη, αφού πέραν των οργανωμένων φοιτητικών εστιών, δραστηριοποιούνται έντονα στον τομέα αυτό και ιδιώτες εργολάβοι, που ανεγείρουν διαμερίσματα του ενός υπνοδωματίου ή και στούντιο με στόχο να το διαθέσουν στον φοιτητόκοσμο.

Τα παραπάνω στοιχεία τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα μας ο Δήμαρχος Έγκωμης Ζαχαρίας Κυριάκου, επισημαίνοντας ότι η ζήτηση για στεγαστικές ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένη στην επικράτεια του δήμου.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Έγκωμης υπογραμμίζει ότι φτάνουν στο δημαρχείο πληροφορίες για σημαντική αύξηση στα ποσά των ενοικίων, αλλά δεν έχουν οποιανδήποτε δικαιοδοσία παρέμβασης στον τομέα αυτό.

Αναλυτικά η συνέντευξη με τον Δήμαρχο Έγκωμης Ζαχαρία Κυριάκου είναι η παρακάτω:

Πώς έχει η κατάσταση με την ανέγερση φοιτητικών εστιών και άλλων φοιτητικών ακινήτων στον δήμο σας; 

Στο Δήμο Έγκωμης στεγάζονται και λειτουργούν τα δύο μεγάλα ιδιωτικά Πανεπιστήμια (Λευκωσίας και Ευρωπαϊκό), με πληθώρα σχολών οι οποίες φιλοξενούν 20 περίπου χιλιάδες φοιτητές. Όπως είναι φυσικό, η στέγαση χιλιάδων φοιτητών που δεν έχουν δική τους ιδιόκτητη στέγη, δημιούργησε πολύ μεγάλες ανάγκες και οδήγησε στη δημιουργία οργανωμένων φοιτητικών εστιών. Υπάρχει πράγματι οικοδομικός οργασμός στην Έγκωμη, διότι πέραν των οργανωμένων φοιτητικών εστιών, δραστηριοποιούνται έντονα στον τομέα αυτό και ιδιώτες εργολάβοι, που ανεγείρουν διαμερίσματα του ενός υπνοδωματίου ή και στούντιο με στόχο να τα διαθέσουν στον φοιτητόκοσμο.

Πώς επηρεάζει η εξέλιξη αυτή τον δήμο σας και ειδικά τη ζωή των κατοίκων;

Η παρουσία των φοιτητών στο Δήμο μας είναι ευπρόσδεκτη. Οι νέοι άνθρωποι είναι το πιο ζωντανό τμήμα του τόπου μας και δημιουργούν ευοίωνο μέλλον. Συνεργαζόμαστε με τα δύο Πανεπιστήμια με μοναδικό γνώμονα, να επιλύονται καθημερινά προβλήματα και η ποιότητα ζωής να βελτιώνεται. Ιδιαίτερα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο κυκλοφοριακό, εξαιτίας της διακίνησης χιλιάδων αυτοκινήτων πέριξ των δύο Πανεπιστημίων αλλά και ευρύτερα στην Έγκωμη. Επίσης ο Δήμος έχει κατά καιρούς συζητήσει προβλήματα που αφορούν την ποιότητα ζωής με τις ίδιες τις φοιτητικές ενώσεις.

Υπάρχει πρόβλημα εξεύρεσης στέγης στον δήμο σας;

Όπως είναι φυσικό, η ζήτηση για στεγαστικές ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Και αυτός είναι ο λόγος της ραγδαίας οικοδομικής ανάπτυξης που παρατηρείται. Ελπίζουμε ότι η τεράστια ζήτηση, θα κρατήσει τα ενοίκια σε λογικά επίπεδα. Φτάνουν κοντά μας πληροφορίες για σημαντική αύξηση στα ποσά ενοικίων, αλλά δεν έχουμε οιαδήποτε δικαιοδοσία παρέμβασης στον τομέα αυτό.